596

Gelukzaligheid

Als uw tenen krullen!

Mijn meter zaliger aan vaders kant heeft me altijd de leutige, simpele dingen van het leven laten voelen. Zo was een van haar uitspraken “Laat uw tenen krullen van contentement”.

Da’s nu just het gevoel bij deze creatie. Ik heb me in een zeer zonnig hoekje weten te zetten, goed uit de wind. Man wat doet dat deugd. In zo’n sfeer moet er wel iets uit je handen komen. De passanten zien eerst het hoofd, dan de handen en dan de tenen groeien aan de pot.

Puur plezier… uw tenen krullen er van.

07.02.2014 

De pot is gedraaid uit 1,8 kg Witgert witte draaiklei met 25% chamotte van 0-0.2 mm.  Voor het deksel is er nog eens 600 gram van de zelfde klei nodig. De pot en het deksel worden afzonderlijk gedraaid en op het droogrek gezet voor het eerste uitharden.

08.02.2014

Zondag begin februari. De dag start kil, maar de zon doet reeds, naar de middag, goed haar best.  De pot en het deksel zijn passend afgedraaid. Vervolgens wordt het ventje geboetseerd en gemonteerd. Eerst zijn hoofd met de big smile en dan zijn handen met the thumb-up en ten slotte de voeten met gekrulde tenen, het teken dat iemand goed in zijn vel zit!

Op twitter post ik volgende bericht : "I just made a new friend".

Op de natte klei werd vervolgens slib aangebracht met koperoxide, gebrande aarde en gele accenten.

22.02.2014

De elektrische oven wordt klaar gezet. De bakcurve wordt ingesteld op een stijging van 80°c/uur tot 600°c om dan volle bak door te stoken tot op 900°c. Na een pendeltijd van 30 minuten wordt de afkoeling ingezet.

11.04.2014

De finale! Het biscuit bakken. De curve start met een 150°/uur tot 600°c om dan onbeperkt door te stoken naar de eindtemperatuur van 1240°c.

Kleisoort: 
Wit Bakkende klei
SoortWerk: 
Draai en boetseerwerk
Geboortedatum: 
2014-02-08T00:00:00
PieceRating: 
No rating